Stan en colisette2bakkerij de meelmutsremcoVeramaloesaskialecture

Dutch Design Week 2014

September 27, 2014

Programma DDW2014
Tijdens de Dutch Design Week verzorgen we aan de hand van ons thema een interessante lezingenreeks. We ontvingen: Lisette Bokma, Bakkerij de Meelmuts, Co&Stan, De tostifabriek, Marloe Bakx,  The Center for Genomic Gastronomy, Culinary Hacking. Studenten van WDKA, de PuntDe Tostifabriek 

De Tostifabriek | het wonder dat vooraf gaat aan een tosti op je bord.

Het initiatief van 2013! Jonge stadbewoners zette in het centrum van Amsterdam een tijdelijke fabriek neer die alle ingrediënten voor een tosti van begin tot eind zelf produceerde. Twee koeien, twee varkens en honderd vierkante meter graan zorgde in 9 maanden tijd voor de productie van 400 tosti’s. Dit succesvolle initiatief geeft nu een boek uit over het proces en de ervaringen die zij op deden tijdens dit waardevolle proces.

Marloe Bakx | foodtrends

Sinds 2011 is Marloe werkzaam als freelance trendanalist bij trend en marketing buro Bloom. Buro Bloom geeft antwoord op marketing- en innovatie vraagstukken, trend- & merkworkshops, innovatieworkshops en maken trendrapporten op maat. Ze neemt ons mee door de actuele foodtrends en laat onder andere zien waarom de producten uit onze eigen collectie passen in de huidige en toekomstige tijdgeest.

The Center for Genomic Gastronomy | food & design (Eng)

Zack Denfeld, Cat Kramer en Emma Conley van onderzoeksinstituut The Center for Genomic Gastronomy over het veld van biotechnologie en biodiversiteit binnen het voedselsysteem.

Culinary Hacking | Presentation of editorial class Willem de Kooning Academie(WDKA):Saskia Studer, Freek Rutkens, Leon Baauw, Sharon Vos en Sean Nelissen (Eng)

Culinary Hacking, another cookbook. Als ontwerper/onderzoeker/ burger hebben studenten van WDKA op de toestand van de wereld- wijde voedselindustrie gereageerd.

Kookclinics
Lisette Bokma | van melk tot kaas tot yoghurt tot hangop

Ontwerper Lisette Bokma studeerde afgelopen jaar af aan ArtEZ Hoge school voor de Kunsten. Zij ontwikkelde aan de opleiding Product design een lijn waarin het ‘melk’ product voorop staat. Aan de hand van een presentatie en workshop neemt zij de bezoeker mee naar alle handelingen en melkproducten die er zijn.

Rabbit food | Proeverij & Zoete proeverij

Als ondernemers van Dynamic Food Arnhem streven zij een plant-aardige menukaart na. Kom proeven en laat je informeren over een dagelijkse structuur zonder vlees of dierlijke producten.

Bakkerij de Meelmuts | Bakken

Zondagmiddag kunnen de kinderen samen met onze bakker uit Eindhoven bakken!

Muziek
STAN & CO |

Een muzikaal duo wat op een geheel eigen wijze hun waar-
nemingen en visie op het leven vertaald in een muzikale ervaring.

Remco Jabos |

Van gevoelige liefdesliedjes tot liedjes over het weer. Een combinatie van blues, middeleeuwse dansmuziek en elementen van Afrikaanse en Indiase muziek.