IMG_5929AllesBinnenHandleidingIndexRecepten

Dynamic Food boek

November 5, 2013

Het boek ‘Dynamic Food’ brengt ons toekomstige voedselsysteem onder de aandacht met essays, interviews en onderzoek. Het boek is in eigen beheer uitgegeven en gefinancierd middels ‘crowdfunding’ via www.voordekunst.nl.

Onderdelen
Het boek bestaat uit drie verschillende elementen.

Het oranje gedeelte van het boek is het fundament van Dynamic Food en bevat interviews en essays, met en door specialisten uit verschillende vakgebieden, waaronder Mac van Dinther (Volkskrant), Jago van Bergen (Van Bergen Kolpa architecten), Janno Lanjouw (Food Film Festival), Joost Reus (innovatienetwerk), Marije Vogelzang (Food Designer) en Samuel levie (medeoprichter Youth Food Movement, Foodkabinet, Brandt en Levie). De schrijvers belichten verschillende visies op de toekomst van ons voedselsysteem, zoals: waar komt ons voedsel in de toekomst vandaan? Hoe kan de stad bijdragen aan een natuurlijk ecosysteem? Hoe kan lokaal voedsel onze economie bevorderen? lees de inleiding >

Het groene gedeelte van het boek bevat recepten. In het boek staan veertien recepten, deze zijn gebruikt tijdens de Super Streek Weken, waarin het team van Dynamic Food in tweeën werd gesplitst. Gedurende een week kocht één van de twee teams producten uit de supermarkt en ging het andere team bij lokale boeren langs. Naast recepten worden supermarktproducten vergelijken met lokale producten op het gebied van beschikbaarheid, herkomst, transport en prijs. De lezer kan op basis van de informatie zelf een keuze maken welke product hij in het recept gebruikt. De foto’s in dit gedeelte zijn gemaakt door Sanne Zurné.

In het blauwe gedeelte van het boek laat Dynamic Food zien, hoe de lezer zelf een eetcafé op kan zetten in tijdelijk leegstaande ruimtes om zo kleine boerderijen en leveranciers in de omgeving van de stad te ondersteunen. Inwoners van de stad leren in het eetcafé regionale plattelandsproducten kennen en leren door lezingen en debatten meer over hun voedsel.

Verkrijgbaarheid

Arnhem:

– Cook&Book (Zwanenstraat 5a)
www.cook-and-book.nl
– Graphic Play Ground (Klarendalseweg 134)
www.graphicplayground.nl
– Heijman & Ongerijmd (Grote Oord 15)
– Dutch Things and more (Bentinckstraat 55)
De Poort – Boek & Bureau (Geitenkamp 12)
De Streekbakker (Elst)
– Bezoekerscentrum Sonsbeek
www.bezoekerscentrumsonsbeek.nl

Amsterdam:
– Fridaynext
www.fridaynext.com
– Stedelijk Museum
www.stedelijk.nl/bezoeken/museumwinkel
– Boekhandel Athenaeum
www.athenaeum.nl

Breda
– Moti Museum of the image
www.motimuseum.nl

Rotterdam:
– Boekhandel Van Gennep (Oude Binnenweg 131b)
www.boekhandelvangennep.nl

Utrecht
– kapitaal
www.kapitaalutrecht.nl

Je kunt het boek ook bestellen door een mail met je adresgegevens te sturen naar info@dynamicfood.nl. Het boek kost €28,- (inclusief €3,- verzendkosten).